EMMY 2020: Fanděte thrilleru #MARTYISDEAD v přímém přenosu!

Dnes se budou rozdávat Mezinárodní ceny Emmy a historicky poprvé ji může vyhrát český seriál

Český seriálový thriller #MARTYISDEAD má šanci získat mezinárodní cenu Emmy! Ocenění známé ve filmovém průmyslu známé jako „televizní Oscar“ se budou udílet dnes, 23. listopadu. Celý ceremoniál můžete sledovat v přímém přenosu speciálně komentovaném českými moderátory.

Mezinárodní akademie televizních umění a věd složená z 900 nezávislých porotců rozdává ceny nominovaným během slavnostního udílení každoročně v New Yorku. Letos poprvé se předávání International Emmy Awards kvůli pandemii koronaviru koná online.  Mezi tvůrci z nadnárodních společností jako jsou Netflix nebo HBO se vyhlašování cen na dálku zúčastní i česká delegace v čele s producenty Milanem Kuchynkou a Vratislavem Šlajerem. Cenami bude v New Yorku provázet americký herec Richard Kind. Přenos ze Spojených států budou pro české diváky komentovat Luděk Staněk a Andrej Polák. Vysílat ho bude internetová televize MALL.TV, která je spolu s produkční společností Bionaut a sdružením cz.nic spolutvůrcem nominovaného seriálu.

Osmidílná série #martyisdead, která nevybíravě zachycuje odvrácenou stranu sociálních sítí, opakovaně slaví úspěchy na mezinárodních festivalech. Už vloni získala titul nejlepšího webseriálu střední a východní Evropy na festivalu Serial Killer. Na cenu Emmy byla nominována v kategorii krátkých seriálů. Jestli nakonec uspěje a stane se historicky prvním tuzemským seriálem, který získá toto prestižního mezinárodního ocenění, zjistíme už dnes od 16.30 hodin. Přímý přenos newyorkského klání bude pro české diváky vysílaný z pražského kina Přítomnost a potrvá hodinu a půl. Prostřednictvím předtočených vstupů se ho zúčastní česká držitelka Oscara Markéta Irglová nebo režisér David Ondříček, syn na Oscara dvakrát nominovaného kameramana Miroslava Ondříčka.

Živý přenos bude od 16:30 probíhat pod tímto odkazem. Tak nezapomeňte sledovat a držet pěsti našemu jedinému českému reprezentantovi!

Kompletní webseriál #martyisdead si můžete pustit zdarma na mall.tv/martyisdead. Jeho tvůrci momentálně připravují volné pokračování s názvem #annaismissing, které vyjde na jaře příštího roku.