Stephen King čte první kapitolu ze své nové knihy If It Bleeds


Stephen King platí za jednoho z nejplodnějších spisovatelů vůbec. O jeho romány a knižní světy se rvou filmová studia i televizní stanice a zejména v poslední době ho najdeme opravdu všude. A aby toho nebylo málo, u jeho domovského nakladatelství Simon & Schuster mu právě vychází zcela nová knížka IF IT BLEEDS o čtyřech děsivých novelách.

První z nich, Mr. Harrigan’s Phone, představí znepokojivý posmrtný život jednoho mezigeneračního přátelství. Druhá, If It Bleeds, se vrací zpět k populární vyšetřovatelce Holly Gibneyové, která se poprvé objevila v románu Pan Mercedes a je jednou z hlavních hrdinek Outsidera. Tentokrát musí sama čelit svým vlastním strachům a dost možná i dalšímu outsiderovi. Následující The Life of Chuck zkoumá vnitřní světy každého z nás a poslední Rat sleduje zoufalého spisovatele, který pozná temnou stranu svých ambicí.

K přečtení se nechte zlákat samotným Stephenem Kingem. Ten se totiž rozhodl ukrátit fanouškům čekání a z karantény svého sídla předčítá první kapitolu z titulní novely. Pod tematickým obrazem a ve stylovém tričku.

Kniha If It Bleeds vychází právě dnes v angličtině a dostupná bude v Čechách i na Slovensku. Kdy se dočkáme českého vydání, to zatím není známo. Ale už 30. října bychom se měli konečně dočkat českého překladu Kingova předešlého románu Ústav (The Institute).