Mobilní aplikace You Die je plná duchů


Tahle aplikace člověka pohltí, vysaje a nakonec zabije. Kdo ji spustí, zemře do 24 hodin. Pokud do té doby aplikaci nenahraje do dalšího telefonu, aby kletbu přenesl na někoho jiného. Italové děsí vraždící aplikací YOU DIE, která vypadá jako evropský kříženec Ringu a Neutečeš, a vznikla ještě před loňským Stáhni a zemřeš.

Říká se, že existuje aplikace, kterou vytvořilo skutečné médium. Aplikace, co svým uživatelům umožňuje komunikovat s dušemi zesnulých. Jednu takovou ve svém mobilním telefonu objeví mladá studentka Asia. Zprvu se jeví jen jako další hra s rozšířenou realitou, jakmile se ale spustí odpočet 24 hodin, Asia zjistí, že duchové ze hry jsou skuteční. Aplikace funguje jako brána do světa mrtvých.

You Die je celovečerním debutem trojice italských režisérů Alessandra Antonaciho, Daniela Lascara a Stefana Mandalàho. Jejich snímek premiéroval už v říjnu 2018 na Screamfest Horror Film Festivalu v Kalifornii, dosud ho ale bylo možné vidět jen na filmových festivalech. Americká distribuční společnosti Dark Sky Films ho 12. května konečně uvede na DVD nosičích a VOD platformách.

Tady je první trailer, který spojuje technologický teror Kruhové franšízy s bezvýchodností filmové druhotiny Davida Roberta Mitchella. A navzdory zjevnému nadužívání lekaček pořád vyhlíží líp, než zmiňované Stáhni a zemřeš.