Předloha netflixovského hitu Bird Box se v létě dočká pokračování!

Dlouho očekávaný sequel post-apokalyptického thrilleru je konečně tady! Hrdinové Bird Boxu se vracejí v románu MALORIE.

Když v roce 2014 vydával debutující autor Josh Malerman svůj první román, neměl ani potuchy, jakou senzaci tím rozpoutá. Netflixovská adaptace jeho literární prvotiny V pasti (Bird Box), kterou streamovací služba uvedla v prosinci 2018, se totiž doslova přes noc stala celosvětovým fenoménem. Jen za první týden si ji přehrálo 45 miliónů předplatitelů a záhy se dočkala kultovního statutu. Sociální sítě zaplavily memy, fanouškovské teorie nebo výzva k napodobování hrdinů filmu a dělání běžných věcí poslepu. A Malermanova kniha se čtyři roky po svém vydání vyhoupla mezi bestsellery New York Times.  

Nečekaný úspěch filmové verze přiměl Malermana vrátit se ke svým oblíbeným postavám a napsat pokračování, které čtenáře vezme hlouběji do post-apokalyptického světa prolezlého neviděnou hrozbou. Jeho kniha MALORIE, nazvaná podle hlavní hrdinky, vychází na pultech zámořského knihkupectví 21. července. Českého vydání bychom se měli dočkat někdy na podzim. První recenze chválou rozhodně nešetří. Podle všeho jde o postavami řízenou dvojku plnou všudypřítomné nejistoty a strachu, která dokáže dojmout stejně tak dobře, jako vyděsit. Už teď je ale jisté, že netflixovská adaptace na sebe nenechá dlouho čekat.
Exkluzivní ukázku z knihy si můžete přečíst na stránkách magazínu The Hollywood Reporter.

Od událostí prvního románu uplynulo dvanáct let a páska přes oči je i nadále nejúčinnější formou ochrany. Stačí totiž jediný pohled na tvory tam venku a člověk propadne nepředstavitelnému šílenství. Nikdo neví proč a ani jak tomu zabránit. Přesto Malorie našla novou naději. Dostala zprávu, že někdo z jejích blízkých by mohl být pořád naživu. Je to ale dostatečný důvod k tomu, aby porušila vlastní pravidla a slepě se s dětmi vydala na další cestu? Tajemné stvůry nejsou jediné nebezpečí, kterému by musela čelit. Kolují zvěsti o tom, že lidé jich několik chytli a proměnili je ve zrůdné experimenty. Sami tvorové se ke všemu vyvinuli v něco mnohem děsivějšího.

Josh Malerman je americký spisovatel a frontman nezávislé rockové kapely The Gigh Strung z Detroitu. Romány začal psát na sedadle spolujezdce během jízdy na koncerty a svoji prvotinu V pasti napsal v pronajatém sídle plném volně poletujících ptáků. Na svém kontě má celkem osm románů (včetně Malorie), tři novely a celou řadu povídek. Česky mu u nakladatelství Fobos právě vyšel mysteriózní thriller Inspekce.