Duchařská klasika The Changeling dostane remake


Kanadský snímek režiséra Petera Medaka The Changeling z roku 1980 patří mezi skutečné klenoty duchařského hororu. Sám Martin Scorsese ho označil za „jeden z nejděsivějších filmů, jaký byl kdy natočen“. Tento zapadlý a dlouhá léta nedostupný titul s Georgem C. Scottem v hlavní roli se přede dvěma roky konečně dočkal nového uvedení na domácích nosičích a v poslední době se těší zaslouženému znovuobjevení. Což přirozeně vedlo k tomu, že se i tahle klasika dočká svého remaku.

Aktualizovanou verzi natočí finský režisér Anders Engström, který stál za seriálovými hity jako Taboo (2017), See (2019) nebo Hanna (2019). Jeho film se přesune do Irska a bude sledovat hudebníka, který se po smrti dcery vrací do rodného sídla. Po několika děsivých událostech začne rozplétat záhadu mrtvého dítěte, co se po nocích zjevuje v domě. Pátrání ho dovede až k hrůznému tajemství jeho rodiny. Oproti originálu se tak snímek bude držet čistě v rodinném kruhu.

Scénář napsal Tab Murphy (Last of the Dogmen) a podle všeho nás čeká hned několik překvapení v podobě nových zvratů. Na realizaci bude každopádně dohlížet producent původního filmu Joel B. Michaels, tak se snad dočkáme důstojné modernizace a ne jen dalšího remaku sázejícího na tuctové lekačky. The Changeling je přece jenom duchařina ze staré školy, která toho příliš neodhaluje a opírá se hlavně o ponurou atmosféru a melancholickou auru příběhu.
Na její trailer se můžete podívat dole.