Do českých kin vstupuje hororové drama DALŠÍ JEHŇÁTKO

Příběh služebnice potkává okultní horor v temném dramatu oceňované polské režisérky

Narodila se v čistě ženské komunitě vedené jediným mužem. Postupně ale začíná zpochybňovat jeho filozofii i svou vlastní realitu. Do českých kin dneska vstupuje vizuálně uhrančivé okultní drama DALŠÍ JEHŇÁTKO (THE OTHER LAMB) od provokativní polské režisérky Małgorzaty Szumowské.

Mladá Selah žije v izolované náboženské komunitě známé jako Stádo. Tvoří ho ženy i dívky rozličného věku a všechny se zodpovídají jedinému muži, kterého přezdívají Pastýř. Každá z žen je buď jeho milenkou, nebo dcerou. Když se náctileté Selah dostane pocty účastnit se posvátného rituálu „rození jehňátek“, zážitek ji natolik poznamená, že začne trpět divokými vizemi a zpochybňovat vše, v co doposud věřila.

S Dalším jehňátkem se Szumowská pustila vůbec poprvé do hororového žánru. Znepokojivý příběh o dospívání na pozadí temného náboženského kultu jí vynesl nominaci na hlavní cenu na filmových festivalech v Londýně a San Sebastiánu. V hlavních rolích se představí Michiel Huisman (The Haunting: Dům na kopci), Raffey Cassidy (Zabití posvátného jelena) a Denise Gough (Chlapec, který se stane králem).

Po zrušené dubnové premiéře se tak snímek konečně dostává i do tuzemských kin. Slovenská premiéra je naplánovaná na 17. září.