MIDWICHSKÉ KUKAČKY: Sci-fi klasika, co inspirovala Johna Carpentera, míří do televize


Kniha, která inspirovala kultovní klasiku Městečko prokletých (1960) a stejnojmenný remake Johna Carpentera, se dočká dalšího zpracování. MIDWICHSKÉ KUKAČKY od Johna Wyndhama, autora Dne trifidů, dostanou osmidílný seriál.

Televizní Kukačky napíše britský scénárista David Farr, který stojí za špionážní sérií Noční recepční s Hughem Lauriem a filmovou i seriálovou verzí thrilleru Hanna. Nová adaptace vznikne v produkci studia Route 24 a Snowed-In Production, což je sesterská společnosti Brönte Film & TV specializujících se na adaptování románů J. K. Rowlingové.

Midwichské kukačky poprvé vyšly v roce 1957. Sledují ospalé anglické městečko, kde se stane cosi neobvyklého. Všichni obyvatelé na 24 hodin usnou. Incident vzbudí nesmírný ohlas, pozornosti ale uniká fakt, že všechny plodné ženy jsou najednou těhotné. Když potom naráz porodí děti zcela jistě nelidského původu, vypadá to, že jsou životy všech lidí nadobro sečteny.

Pro své strhující vize a humanismus bývá John Wyndham přirovnáván ke svému slavnému krajanovi H. G. Wellesovi. Jeho nejznámější dílo, postapokalyptické sci-fi Den trifidů, si momentálně můžete poslechnout v rozhlasové dramatizaci na Českém rozhlasu Vltava.