NEVER HIKE ALONE 2: Jason Voorhees se vrátí v celovečerním pokračování oslavovaného fanfilmu

Oceňovaná fanouškovské série Pátku třináctého se rozroste o další kapitolu. Její tvůrci vybírají potřebné finance na realizaci závěrečného dílu

Ikonický přízrak z Crystal Lake je zpátky. Ne že by konečně došlo k nějakému finálnímu urovnání tahanic o autorství filmové značky Pátek třináctého, na to si ještě nějaký ten pátek budeme muset počkat. Místo toho se Jason Voorhees znovu vydá do fanouškovských vod s dalším dílem nezávislé krátkometrážní série režiséra, scénáristy a producenta Vincente DiSantiho. Jeho dosavadní fan filmový diptych Never Hike Alone (2017) a Never Hike in the Snow (2020) se v příštím roce rozroste o celovečerní pokračování NEVER HIKE ALONE 2. Jeho vznik můžete podpořit i vy prostřednictvím crowdfundingové kampaně.

Třetí a závěrečná část této ságy byla původně zamýšlená jako třídílný web seriál plný známých tváří z oficiálního filmového kánonu. Kvůli zdlouhavé produkci Never Hike in the Snow, kterou opakovaně brzdila pandemická situace, ale DiSanti a jeho tým z Womp Stomp Films nakonec usoudil, že nechali fanoušky čekat až příliš dlouho a rozhodli se spojit půlhodinové epizody do jednoho dlouhometrážního snímku. Na jeho realizaci se tvůrci momentálně snaží vybrat 150 tisíc dolarů, které by pokryly alespoň část celkových nákladů. Samotné natáčení by pak mělo začít na přelomu jara a léta, a pokud nedojde k nějakému dalšímu neplánovanému zdržení, online premiéry bychom se mohli dočkat už v průběhu října 2022.

Never Hike Alone 2 se bude odehrávat tři měsíce po událostech sněžného prequelu, kdy Tommy po bezvýsledném pátrání nadobro vzdal veškeré naděje na dopadení zmizelého Jasona. Všechno se změní po odpovědi na tísňové volání zraněného výletníka Kylea McLeoda, které ho znovu svede tváří v tvář s legendárním zabijákem a odstartuje krví nasáklý závěr jejich vražedného soupeření. Svoje role z předešlých částí si zopakují veteráni Thom Mathews a Vincent Guastaferro z kultovního Pátku třináctého 6 a vrátí se také Drew Leighty, Anna Campbell nebo sám DiSanti coby vraždící mašina Voorhees.

Více informací o chystaném snímku najdete přímo na stránkách probíhající Indiegogo kampaně, kde ho můžete podpořit jakoukoliv částkou a získat celou řadu hodnotných odměn včetně Blu-ray placek nebo vhs kazet se všemi dosud vydanými díly. A pokud jste se s touhle znamenitou poctou táborovým vyvražďovačkám 80. let ještě nesetkali, můžete to dohnat na oficiálním YouTube kanálu Womp Stomp Films, kde jsou oba předešlé filmy zdarma ke zhlédnutí.