Bigfoot útočí v další kryptozoologické žánrovce MONSTROUS


Milovníci kryptozoologických filmů, pozor. Další seskveč na obzoru! Po himálajském Abominable (2019) se studio Uncork’d Entertainment vydává do hlubokých severoamerických lesů s novým přírůstkem do bigfootího subžánru, hororem MONSTROUS.

Dvacátnice Sylvia pátrá po kamarádce, která za záhadných okolností zmizela nedaleko malého newyorkského městečka, známého výskytem Bigfoota. Společně s dívkou jménem Alex vyráží na průzkum temných lesů, aby zjistila, že mezi stromy se ukrývá něco mnohem hrůznějšího, než si vůbec dokázala představit.

Kvalita Bigfoot filmů je sice povětšinou stejně sporná, jako existence samotného tvora, nicméně první upoutávka Monstrous nevypadá vůbec zle. Navíc po nedávném znovuuvedení monstr klasik Snowbeast (1977) a Abominable (2006) na domácích médiích, díky kterým jsme si oprášili zálibu v mytických hominidech, se rádi pustíme do nějakého béčkového honu na seskveče.

Monstrous natočil Bruce Wemple podle scénáře Anny Shields, která si ve filmu zároveň zahrála hlavní postavu. Snímek vychází 11. srpna na DVD nosičích a VOD platformách.

Wemple se folklorním netvorům očividně hodlá věnovat i nadále. Momentálně totiž dokončuje svůj další projekt The Retreat, kde oživí indiánskou legendu o kanibalském stvoření Wendigo.