DÉMON ZATRACENÍ: Hitovka amerických autokin konečně dorazila do Česka

Tenhle démon se vám dostane pod kůži

Zlo má mnoho podob. Může se ukrývat dokonce pod kůží sousedů a po nocích si brousit zuby na vaše děti. V českých kinech dneska premiéruje hororová novinka DÉMON ZATRACENÍ (THE WRETCHED), která kombinuje Hitchcockovo Okno do dvora s čarodějnickým filmem.

Mezi lidi se z hlubokého hvozdu vyplížila tisíce let stará čarodějnice. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. Rostliny kolem ní vadnou a rodičům nechává v postýlkách místo jejich ratolestí jen svazek suchých větví. Živí se totiž výhradně dětmi. Podivných událostí v sousedství si všimne až teenager Ben, který se rozhodne mytického démona zastavit a zachránit tak všechny děti z okolí.

#minirecenze Démon zatraceníHit, který zachránil americká (auto)kina, teď vrací diváky i do českých kin. Skvěle…

Zveřejnil(a) Planet Dark dne Čtvrtek 6. srpna 2020

Tenhle moderní pohled na čarodějnictví napsali a natočili Brett a Drew Piercovi. Jejich otec, Bart Pierce, pracoval jako trikař na Lesním duchovi Sama Raimiho a oba bratři trávili spoustu času přímo na placu. Právě tato zkušenost z mládí je formovala a výrazně ovlivnila při realizaci Démona zatracení, což je na výsledném filmu nejednou znát.

Jejich snímek byl v americké kinodistribuci uveden 1. května, tedy v době, kdy byly klasické sály kvůli pandemii koronaviru uzavřeny, a stal se absolutním králem tamních autokin. Rekordních šest týdnů vedl tabulku víkendové návštěvnosti v USA, což se předtím podařilo jenom Titanicu a Avatarovi Jamese Camerona.

Démona zatracení najdete ode dneška v českých kinech, tak si ho rozhodně nenechejte ujít. Slovenská premiéra je naplánována na 20. srpna.