Autor knižní série MEG oživuje prehistorické mořské netvory

Děsivá monstra z pravěku už nepatří jenom do minulosti

Jsou nadosah ruky a přesto tak vzdálené. Díky nepropustné temnotě a zničujícímu tlaku jsou mořské hlubiny natolik nedostupné, že až 95% oceánů zůstává nadále zahaleno tajemstvím. Na otázku, co by se mohlo skrývat hluboko pod hladinou, se pokusí odpovědět autor proslulé knižní série MEG, Steve Alten. Ten momentálně chystá zcela unikátní projekt s názvem SEA MONSTER COVE, který oživí ty nejděsivější mořské netvory.

SeaMonsterCove.com bude jedinečným virtuálním zážitkem, který nabídne hned několik typů online atrakcí. Návštěvníci se kromě pohlcujících 360° VR videí z potápěčských klecí můžou těšit na vzdělávací centra, multiplayerovou videohru nebo futuristické vodní zoo, které jakoby vypadlo z Jurského světa. Každý výlet do virtuální expozice bude navíc doprovázen krátkým příběhem dostupným jak v přístupné PG-13 variantě, tak v mnohem realističtější eRkové podobě.

Součástí programu bude i třináctidílný web-seriál WHERE SEA MONSTERS ROAM, který podle Altenova scénáře momentálně natáčí herec, muzikant a režisér Maxime Ginolin. Sám si v seriálu zahraje hlavní roli mořského biologa, co je povolán na záchranu mláďat těhotné samice žraloka velikého, jež uhynula v tažných sítích rybářského tauleru. Při bližším zkoumání zjistí, že mrtvola ve skutečnosti patří prehistorickému žralokovi mako. Dvě z mláďat se mu podaří zachránit a navzdory faktu, že se jedná o vrcholové pravěké predátory, se je rozhodne vychovat v odlehlé laguně neobydlených ostrovů uprostřed Tichého oceánu.

Služba Sea Monster Cove by se měla rozjet ještě koncem tohoto léta. Každý měsíc nabídne zcela nový obsah včetně jedné epizody seriálu. Cena za návštěvu virtuálního parku pak bude stejná, jako vstupné do kina, k dispozici ale bude i zvýhodněné měsíční předplatné. Vznik projektu můžete aktuálně podpořit v Altenově crowdfundingové kampani na Indiegogo.

Dole se můžete podívat na první upoutávku mockumentárního seriálu, který představí nový druh démonického megalodona Carcharocles daemonium.