NEVIDOMÁ: Madelaine Petsch propadá paranoii v psychothrilleru plném zvratů


Osleplá hudebnice bojuje se strachem z neviděného. Jsou podivné události kolem ní skutečné, nebo ji jen šálí zostřené smysly? Netflix v české premiéře uvádí psychothriller NEVIDOMÁ, který balancuje na hraně iluze a reality.

Houslistka Ellen Ashlandová se stala obětí útoku, po kterém oslepla. Aby se zotavila, stahuje se do ústraní. Brzy jí ale chování nových lidí kolem ní začne připadat krajně podezřelé a nabude dojmu, že ji útočník začíná znovu terorizovat.

Nevidomá je celovečerním debutem režiséra a scénáristy Coopera Karla. Snímek vnikl podle jeho krátkometrážního filmu Sightless z roku 2017. Role osleplé paranoidní houslistky se ujala Madelaine Petsch. Ta na sebe upozornila zejména seriálovým hitem Riverdale, nikdy jí ale nebyly cizí ani žánrové projekty. Zahrála si například v dlouhometrážní adaptaci kraťasu Polaroid nebo hororové verzi Popelky Prokletí spící panny. Ve filmu jí sekundují Alexander Koch (Pod kopulí) a Deniz Akdeniz (Bylo, nebylo).

Znepokojivou psychologickou sondu do života traumatizované ženy postupně ztrácející kontrolu nad realitou najdete ode dneška online na Netflixu.