Courtney Cox potvrdila svoji účast ve Vřískotu 5!

Stará parta se pomalu dává dohromady

Courtney Cox se vrací na místo činu a popáté si zopakuje roli neústupné novinářky Gale Weathersové. Novinku oficiálně oznámilo vedení společností Spyglass Media Group a Paramount Pictures. Svoji účast před pár měsíci potvrdil také hereččin skutečný i filmový ex-manžel David Arquette alias šerif Dewey. SCREAM 5 tak bude opravdu plnohodnotným návratem do Woodsboro.

Vřískot bez ikonické Gale Weathersové si prostě nedokážeme představit. Jsme nadšení a poctěni zároveň, že s Courtney můžeme spolupracovat. Jako mega fanoušci její práce se už nemůžeme dočkat, až se společně pustíme do další kapitoly série,“ uvedlo filmařské trio ze skupiny Radio Silence.

Veškeré podrobnosti ohledně zápletky nového Vřískotu se zatím drží v tajnosti. Víme jen, že pátý film bude součástí stejného filmového vesmíru jako předešlé čtyři díly. Scénář napsali James Vanderbilt (Zodiac, Amazing Spider-Man) a Guy Busick (Krvavá nevěsta, Castle Rock) pod dohledem výkonného producenta a duchovního otce série Kevina Williamsona. Podle něj je jejich scénář originální i vynalézavý a jedinečným způsobem vzdává hold Wesi Cravenovi. Otěže po zesnulém režisérovi pak převezme tvůrčí duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett z Radio Silence. Oba stáli za loňským hitem Krvavá nevěsta. Jejich třetí kolega Chad Villella bude produkovat spolu s Williamsonem.

Natáčet by se mělo začít ihned po uvolnění koronavirových opatření ve Wilmingtonu v Severní Karolíně. Pevně věříme, že do té doby svůj návrat potvrdí i Neve Campbell coby Sidney Prescottová.