ARMÁDA MRTVÝCH: Netflix ovládli zombíci s megalomanskou řeží od Zacka Snydera

Vegas a zombíci, bejby!

Banda žoldáků okrádá nemrtvé v megalomanské zombie heist akci od autora našlapaného remaku Úsvit mrtvých. Zack Snyder si po bezmála dvou dekádách odskočil zpět k žánru, který před lety pomáhal revitalizovat, aby se mohl definitivně urvat ze řetězu. Jeho novinka ARMÁDA MRTVÝCH slibuje přestřelený návrat ke kořenům plný divokých nápadů a zběsilé zombie řeže. Snímek v celosvětové premiéře dneska uvádí streamovací služba Netflix.

Las Vegas zachvátila nezvladatelná epidemie zombie viru. Aby se nákaza nešířila za jeho hranice, uchýlila se vláda k razantním krokům. Udělala z proslulého města hazardu karanténní zónu a izolovala ho od zbytku světa vysokou zdí z přepravních kontejnerů. Šest let poté se jeden z majitelů tamních kasin rozhodne najmout skupinu vojáků, aby vstoupili do epicentra nákazy a podnikli únos, jaký svět ještě neviděl. Všechno ale musí stihnout do 23 hodin, než na město bude shozena atomová bomba.

Snyderova nová zombiekalypsa streamera vyšla celkem na 90 miliónů dolarů. Očividně se mu ale zalíbila natolik, že se z ní rozhodl udělat rovnou franšízu a objednal hned dvě další pokračování. Hlavní film každopádně vychází z režisérova námětu, který do finální podoby pomohl rozpracovat scénárista Johna Wicka 3, Shay Hatten. V hlavních rolích nemrtvého blockbusteru si zahráli Dave Bautista, Matthias Schweighöfer, Hiroyuki Sanada, Nora Arnezeder, Ella Purnell, Garret Dillahunt, Theo Rossi, Ana de la Reguera, Michael Cassidy a Tig Notaro. Venku jsou už první ohlasy, podle kterých jsou kritici rozpačití a diváci naopak nadšení. Takže nás vlastně čeká další poctivá snyderovka.

Sledujte Armádu mrtvých už teď online na Netlixu.