Army of the Dead Zacka Snydera dostane prequel a animovaný seriál


Nový zombie projekt Zacka Snydera se pomalu rozrůstá v hotové univerzum. Jeho nemrtvý heist film Army of the Dead, který momentálně dokončuje pro Netflix, dostane filmový prequel a anime seriál.

Snyderova epická řež z infikovaného Las Vegas se streamovacímu gignatovi zalíbila natolik, že objednal rovnou dvě další (před)pokračování. Prvním z nich bude zatím nepojmenovaný filmový prequel, jenž napíše scénárista původního filmu Shay Hatten. O jeho realizaci se postará herec a příležitostný režisér Matthias Schweighöfer, který se zároveň zhostí hlavní role a zopakuje si svou postavu z Army of the Dead. Snyder se ujme produkce společně se svým dlouholetým kolegou Wesleym Collerem (300: Bitva u Thermopyl, Strážci).

Následně se dočkáme prequelové anime série s názvem ARMY OF THE DEAD: LOST VEGAS. Ta se zaměří na postavu žoldáka, kterou ve filmu ztvárnil Dave Bautista, a bude sledovat úplný počátek lasvegaské zombie epidemi. Scénář opět napíše Hatten a na jeho vznik dohlédne matador animované akce, showrunner Jay Oliva (Batman: Návrat temného rytíře). Zack Snyder celý projekt zaštítí z pozice producenta a ke všemu natočí dvě epizody seriálu.

Co se hlavního filmu týče, ten bude režisérovým velkým návratem k látce, jež před šestnácti lety nastartovala jeho hvězdnou kariéru. Army of the Dead nás zavede do Las Vegas, kde propukla nezvladatelná epidemie zombie viru. Aby se nákaza nešířila za hranice města, rozhodla se ho vláda kompletně izolovat vysokou zdí z přepravních kontejnerů. Šest let poté se jeden z majitelů tamních kasin rozhodne najmout bandu žoldáků, aby mu přivezli nazpět peníze, které při evakuaci musel nechat v sejfu.

Snímek vychází z nerealizovaného scénáře podle Snyderova námětu, který ve studiích Warner Bros. chytal prach už od roku 2007. Ten se vloni se dočkal kompletního přepisu a Netflix na jeho realizaci uvolnil celkem 90 miliónů dolarů. V hlavních rolí uvidíme vedle zmiňovaného Bautisty a Schweighöfera ještě Hiroyukiho Sanadu (Ringu), Noru Arnezeder (Maniak), Garreta Dillahunta (Živí mrtví: Počátek konce), Ellu Purnell (Nezvaní hosté), Thea Rossiho (Luke Cage), Anu de la Reguera (Narcos) nebo Omariho Hardwicka (Kick-Ass).

Army of the Dead dorazí v průběhu roku 2021.