NOVÍ MUTANTI jdou konečně do kin


Po více než dvouletém odkladu jsme se konečně dočkali. Do kin dorazila první čistě hororová Marvelovka NOVÍ MUTANTI.

Rahne Sinclairová, Illyana Rasputinová, Sam Guthrie a Roberto De Costa jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici za účelem jejich psychiatrického pozorování. Jejich věznitelka, Dr. Cecilia Reyesová, je přesvědčená, že představují nebezpečí sami sobě i celé společnosti. Když se pak osazenstvo rozroste o Dani Moonstarovou, začnou se v nemocnici dít podivné věci. Mladí mutanti budou muset spojit a svést bitvu o svoje životy.

Natočený podle komiksové série X-Men: New Mutants, celý projekt se od začátku potýkal s všemožnými problémy. Producenti ve Foxu nebyli spokojeni s výsledným filmem a nařídili ho přetočit, po odkoupení studia Disneyem pak nikdo pořádně nevěděl, co se snímkem vůbec bude. Původní premiéra, plánovaná na 18. dubna 2018, se tak opakovaně odsouvala na neurčito a kvůli pandemii koronaviru to chvíli vypadalo, že ho neuvidíme ani letos.

Kreativní kontrola nad projektem se nakonec vrátila režisérovi a scénáristovi Joshu Booneovi. Ten potvrdil, že film uvidíme v původním sestřihu, na který dohlédl i šéf Marvelu Kevin Feige. Nové mutanty si zahráli Maisie Williams (Hra o trůny), Anya Taylor-Joy (Čarodějnice, Rozpolcený), Charlie Heaton (Stranger Things), Blu Hunt a Henry Zaga. Pokusy na nich provádí Alice Braga (Predátoři, Já, legenda).

Boone prozradil, že se při psaní scénáře inspiroval trojkou Noční můry z Elm Street. Dosavadní trailery pak skutečně slibují Bojovníky ze sna x-menovského univerza, kde se dospívající mutanti musí vypořádat jak se svými schopnostmi, tak děsivými nočními můrami.

Nové mutanty najdete ode dneška v českých kinech. Slovenská premiéra je naplánována na 10. září.