SATOR: Krajně znepokojivá upoutávka unikátního démonického hororu

Na samotě u lesa číhá ďábel

Hluboko v srdci každého lesa se ukrývá tajemná energie, která dokáže zatemnit i tu nejbystřejší mysl. Režisér, scénárista, producent, kameraman a střihač Jordan Graham představuje svůj nejnovější počin plný osobních démonů, který loni ve festivalových kruzích způsobil značný rozruch. Nenápadný indie horor jménem SATOR v únoru vychází online a jeho krajně znepokojivý trailer dokazuje, že bychom si ho rozhodně neměli nechat ujít.

Film sleduje Adama, strachem ovládaného muže, který se dotrhl od rodiny a dal přednost životu v polorozpadlé boudě kdesi uprostřed divočiny. Je však přesvědčený o tom, že v pustém lese nežije sám. Podle něj se mezi stromy skrývá temná síla, kterou jeho babička nazývala Sator. A tahle ďábelská bytost už po generace pronásleduje jejich rodinu.

Celý snímek je zajímavý tím, že jde o osobní zpověď rodiny samotného autora. Příběh je vystavěný na reálných dobových nahrávkách Grahamovy babičky, která tvrdila, že se jí i jejím předkům podařilo navázat kontakt s nadpřirozenou entitou. Film zachycuje její autentické výpovědi z těchto okultních seancí a kombinuje je s nově natočeným materiálem. Vzniklo tak poměrně unikátní dílo odehrávající se na hraně dokumentu a fikce. V hlavních rolích se objeví Michael Daniel, Aurora Lowe, Gabriel Nicholson, Rachel Johnson a režisérova zesnulá babička June Peterson.

Sator premiéroval minulý únor na australském Fantastic Film festivalu. Jeho digitální premiéra na VOD platformách je naplánována na 9. února 2021. Atmosférickou upoutávku a plakát najdete dole.