Neil Marshall vyráží na lov čarodějnic s historickým hororem THE RECKONING


Strach se šíří jako mor. Režisér Neil Marshall, autor oslavovaného Pádu do tmy nebo apokalyptického úletu Soudný den, se vrací k čistokrevnému hororu s historickou žánorvkou THE RECKONING. Mrazivý trailer vábí na temnou podívanou plnou působivých obrazů z morem prolezlé Evropy, kde na pozadí velké tragédie dochází ke krvavým honům na čarodějnice.

Zasazený do období Velkého moru ve druhé polovině 17. století, snímek sleduje mladou vdovu Grace, která se ocitá v bezvýchodné situaci. Po sebevraždě manžela si na ní dělá zálusk podlý statkář. Když ho odmítne, obviní ji z čarodějnictví. Grace je vydána na nemilost tomu nejkrutějšímu inkvizitorovi. Zatímco čeká na svůj soud a podstupuje děsivé mučení, o její duši se začně pokoušet sám ďábel s nabídkou sladké odplaty.

Fyzicky i psychicky zkoušenou vdovu si zahrála Angličanka Charlotte Kirk a jede o její první hlavní roli. Zároveň je spoluautorkou scénáře, který napsala dohromady s Marshallem a Edwardem Evers-Swindellem. Ve filmu jí budou sekundovat Sean Pertwee, Steven Waddington a Joe Anderson.

The Reckoning premiéroval loni v srpnu na kanadském Fantasia Film Festivalu. Jeho zámořská kinopremiéra je naplánována na 5. února, kdy bude uveden zároveň digitálně na Shudderu a dalších VOD službách.