SEANCE: Whodunnit vyvražďovačka z dívčí internátní školy od scénáristy You’re Next

Dvorní scénárista Adama Wingarda představuje v první upoutávce svůj celovečerní debut

Suki Waterhouse odhaluje temné tajemství internátní školy v mládežnickém murder mystery SEANCE. Dívčí vyvražďovačku inspirovanou klasickými slashery, italskými giallo filmy a christieovskými detektivkami natočil scénárista oslavovaného home invasion You’re Next jako svůj celovečerní debut.

Camille Meadows nastupuje na prestižní akademii Edelvine. Jen krátce po jejím příjezdu ji šestice nových spolužaček přizve k nočnímu rituálu, aby vyvolaly ducha studentky, která se tam před lety zabila. Ještě téhož večera je jedna z dívek nalezena mrtvá a ostatní se začínají obávat, že probudily něco ďábelského.

Snímek napsal a natočil Simon Barrett, který na sebe poprvé upozornil už v roce 2004 povedeným hororovým westernem Hněv duší. Nejvíc se však prosadil jako dvorní scénárista Adama Wingarda, pro kterého napsal atmosférický kousek A Horrible Way to Die, zmiňovaný You’re Next nebo povedená béčka The Guest a Blair Witch: 20 let poté. Coby režisér debutoval povídkou Tape 49 z hororové antologie V/H/S/2. Jeho celovečerní prvotina vznikla v produkci žánrového studia Dark Castle Entertainment, které společně založili Robert Zemeckis, Joel Silver a Gilber Adler. V hlavních rolích se vedle Waterhouse objeví Stephanie Sy, Madisen Beaty, Inanna Sarkis, Djouliet Amara a Ella-Rae Smith.

Seance do distribuce společně koupili RLJE Films a americký streamer Shudder. Zámořská premiéra je naplánována na 21. května, kdy film vyjde paralelně v kinech a online na VOD. Dole najdete první trailer a plakát.