THE DEEP HOUSE: Klaustrofobická duchařina pod vodou

Autoři francouzského krváku Uvnitř vymění násilí za hutnou atmosféru. Ve svém nejnovějším snímku představí originální mix duchařiny s podvodním survivalem

Francouzští řezníci Alexandre Bustillo a Julien Maury se vracejí s další nekonvenční žánrovkou. Tentokrát se pustili do klasického schématu strašidelného domu, který umístili na samé dno odlehlého horského jezera. Jejich hororová novinka nazvaná THE DEEP HOUSE nás vezme do podvodních hlubin, kde se pod zdánlivě klidnou hladinou ukrývá dokonale zachovalé sídlo, jehož temná minulost není tak úplně mrtvá. A jak se na vlastní kůži přesvědčí dvojice potápěčů, existuje dost dobrý důvod, proč byl dům pohřbený na tak nepřístupném místě. Snímek vychází digitálně začátkem listopadu a jeho nejnovější trailer slibuje znepokojivý mix duchařského hororu s klaustrofobickým podvodním survivalem.

Podle oficiální synopse se film zaměří na duo influencerů vydávajících se na průzkum starého zatopeného sídla. Co zprvu považovali za unikátní nález, se záhy mění v děsivou noční můru, když si uvědomí, že pod vodou se ukrývá něco zlověstného. S omezenými zásobami kyslíku není času nazbyt. Oba potápěči musí rychle najít způsob, jak uniknout z podvodního domu hrůzy, než bude příliš pozdě.

Originálně vyhlížející snímek je výsledkem další sehrané spolupráce tvůrčí dvojice Bustillo-Maur, která stojí například za působivými krváky Uvnitř a Livide nebo skličujícím nervákem Aux yeux des vivants. Jak je ale patrné z dosavadních ukázek, tentokrát to vzali za druhý konec a jejich novinka se spíš než nekompromisní brutalitu bude opírat o hutnou atmosféru. V hlavních rolích uvidíme modelku a herečku Camille Rowe a syna slavného frontmana kapely The Rolling Stones, Jamese Jaggera (Tóny násilí).

The Deep House, který premiéroval na filmovém festivalu v Cannes, do distribuce zakoupila americká továrna na horory Blumhouse a už 5. listopadu ho uvede prostřednictvím kabelové sítě Epix. Ve stejný den film vyjde také digitálně na VOD službě od Paramount Home Entertainment.