MEN: Krajně znepokojivý trailer filmové novinky od režiséra Ex Machiny a Annihilation

Jako ozvěna se vrací temné stíny děsivého traumatu v psychologickém hororu Alexe Garlanda, který slibuje horečnatou noční můru a několikanásobného Roryho Kinneara

Malebný anglický venkov se mění na dějiště děsivé hrůzy v traileru MEN, nejnovějšího režijního počinu Alexe Garlanda. Scénárista filmových pecek jako 28 dní poté nebo Sunshine a autor mysteriózních scifáren Ex Machina a Annihilation se v něm pouští do psychologického hororu tematizujícího potlačená traumata, která se derou na povrch tím nejzrůdnějším možným způsobem. Dvouminutová upoutávka začíná idylickým, skoro až poetickým způsobem. Zdánlivě nevinný vtípek ji ale záhy mění v kolotoč zneklidňujících událostí a vrcholí bezvýchodnou noční můrou.

Snímek, jenž vznikl pod záštitou osobitého produkčního studia A24, sleduje ženu jménem Harper, která přijíždí do zapadlé anglické vesnice, aby se vyrovnala s osobní tragédií. Okolní lesy však nemají ozdravné účinky, jak si ze začátku myslela. Z temných hvozdů se vynoří někdo nebo něco, co ji pronásleduje na každém kroku a ona postupně propadá divokým běsům obývaným jejími nejtemnějšími vzpomínkami a strachy.

Garland si vedle režie napsal i scénář a jak už u něj bývá zvykem, i tentokrát si u Americké asociace filmového průmyslu vysloužil eRkový rating za otevřené násilí a nahotu. V hlavních rolích se objeví Jessie Buckley (Temná dcera, Černobyl) a hlavně několikanásobný Rory Kinnear (Černé zrcadlo, Penny Dreadful), který si dle traileru zahrál minimálně deset rolí.

Americká premiéra je naplánována na 20. května 2022, kdy Men vtrhne do tamních kin. V Česku snímek zatím zastoupení nemá, takže ho s největší pravděpodobností na tuzemských plátnech vůbec neuvidíme.