Ti West pokračuje v jižanské linii. Na retro hit X naváže prequelem PEARL

Drsný horor X zasazený do sedmdesátek v Texasu zabodoval u kritiků, prequel má být ještě brutálnější

Ti West o sobě dává posledních sedmnáct let pravidelně vědět nejen na poli hororu, kde v roce 2005 debutoval s béčkem The Roost odehrávajícím se na opuštěné farmě.

Prostředí, které proslavila žánrová klasika Texaský masakr motorovou pilou, si očividně oblíbil. Zasadil do něj i svůj nejnovější počin X v produkci A24, v němž se parta mladých filmařů rozhodne roku 1979 natočit „umělecký snímek“. Zamýšlené natáčení porna se ale poněkud vymkne kontrole a od zobrazení sexu se přechází ke skutečnému gore a solidnímu pouštění žilou.

Poslední titul se sotva představil divákům – světovou premiéru měl nedávno na filmové přehlídce South by Southwest a právě vstoupil do kin v několika zemích (česká premiéra zatím plánována není) –, a už tvůrce prozradil, že se fanoušci mohou těšit na pokračování nazvané Pearl.

Další projekt je aktuálně v postprodukční fázi poté, co potají vznikal v novozélandských lokacích. West se opět ujal režie i scénáře a ústřední roli si zopakuje Mia Goth. O samotném ději se i vzhledem k možným spoilerům příliš neví, pouze to, že sáhne hlouběji do historie, a to až do roku 1918. Tvůrci už teď ale spekulují, že by svět X rozšířil ještě třetí snímek, inspirovaný odlišnou érou kinematografie.