James Wan odhalil původního démona ze druhého dílu V ZAJETÍ DÉMONŮ


Démonická řádová sestra Valak ze druhého dílu V zajetí démonů už dneska platí za moderní hororovou ikonu. Děsivá jeptiška je mezi fanoušky filmové série Conjuring natolik oblíbená, že se její gotický spin-off Sestra stal dokonce nejvýdělečnějším snímkem celého univerza. Přitom stačilo tak málo a ve filmu by se vůbec neobjevila. Ve skutečnosti totiž byla náhradou za jiného démona, který původně pronásledoval Lorraine Warrenovou. Démona, jehož podobu James Wan konečně odhalil.

Hororový hitmaker na svém instagramovém účtu sdílel galerii koncepčních ilustrací a zákulisních fotek, které představují původní vzhled démonické entity ze V zajetí démonů 2. Bytost, která připomíná efektní monstra z béčkových hororů 80. let, vytvořil režisér spolu s výtvarníkem Aaronem Simsem, mimo jiné autorem demogorgonů ze Stranger Things. Oba se nechali inspirovat designem Drákuly pro Wanův nerealizovaný snímek Castlevania. Maskér Justin Raleigh pak vyrobil animatronický kostým, který se měl v postprodukci rozrůst ještě o digitální křídla.

Jak ale Wan uvedl pod příspěvkem, v průběhu stříhání si uvědomil, že rohatý démon je pro film až příliš extravagantní. Potřeboval něco realističtějšího a víc osobního. Něco, co by dokázalo otřást vírou slavné paranormální vyšetřovatelky. Vzpomněl si přitom na skutečnou Lorraine Warrenovou, která často mluvila o své úctě a obdivu k řádovým sestrám. V hlavě se mu tak zrodil nápad na démonickou jeptišku. Následně tak přetočil veškeré scény s prvním démonem a nahradili ho právě Valakem.