Zapněte HBO GO, první řada seriálového Co děláme v temnotách konečně vyšla i u nás!


Vypadají jako kdokoli jiný. Až na to, že jsou nesmrtelní a živí se lidskou krví. Jsou to totiž upíři, co se snaží protlouct v moderním světě. A nově je najdete na HBO GO.

Hororová komedie natočená dokumentárním stylem v temnotách jednoho upířího příbytku zodpověděla všechny otázky o tom, jak se žije nadpřirozeným minoritám na Novém Zélandu. Tahle nenápadná parodie vampýrského mýtu svým absurdním humorem, profánními vtípky a dokonalou chemií ústředního upírského tria učarovala jak divákům, tak kritikům. Snímek Co děláme v temnotách se prakticky okamžitě se stal kultovní klasikou a jeho tvůrci, Taika Waititi a Jemaine Clement, na něj brzy navázali dvěma televizními spin-offy.

Ten první, Wellington Paranormal, zaostřil na zvláštní jednotku wellingtonského policejního sboru, která řeší paranormální případy. Jednotku vede dvojici vyšetřovatelů, co se krátce mihla v celovečerních Temnotách. Spin-off vysílá novozélandská stanice TVNZ a momentálně se chystá jeho třetí a finální řada.

Tím druhým je americká seriálová verze CO DĚLÁME V TEMNOTÁCH, která nahlíží do každonočních životů tří upírů bydlících pospolu už stovky let na newyorkském Staten Islandu. Samozvaným vůdcem skupiny je „Nandor Neúprosný“, vládce z Osmanské říše. Jeho spolubydlícími jsou britský švihák a frajer Laszlo a jeho partnerka, svůdkyně Nadja. V domě s nimi žije ještě psychický upír Colin a lidský familiár Guillermo, starající se o chod domácnosti. Jejich poklidný život naruší příchod prastarého upíra a temného pána barona Afanase, který jim připomene, čím byli před stovkou let pověřeni. Kompletním ovládnutím nového světa.

Celou první řadu téhle okouzlující upířiny, která své předloze rozhodně nezůstala nic dlužná, ode dneška najdete online na HBO GO. Ta druhá startuje už 16. dubna, jen den po své americké premiéře.