Mýtus Cthulhu ožívá v hororové adventuře THE SHORE

Mrazivá adventura ze zapovězeného ostrova plného kosmických hrůz

H. P. Lovecraft nepřestává fascinovat filmaře ani herní vývojáře. Fikční svět průkopníka moderního hororu, který své dílo založil na ideji, že náš svět byl obýván dávnou rasou připravenou vzít si ho zpět, se stal inspirací pro programátora Arese Dragonise. Jeho hororově laděná videohra THE SHORE vychází z mýtu Cthulhu a vezme hráče na zapovězený ostrov plný kosmických hrůz. Upoutávka slibuje fantastické realistické prostředí a láká na unikátní mrazivý zážitek, který jakoby vypadl ze stránek příběhů slavného autora.

Příběh hry je situován na počátek 20. století, kdy rozbouřené moře vyplaví na tajuplný ostrov ztroskotaného rybáře jménem Andrew. Poslední, co si pamatuje, je divoká bouře a rybě podobná postava, která unesla jeho dceru Ellie. Zoufalý rybář se pouští do pátrání a prozkoumává zlověstné místo plné lodních vraků, lidských ostatků, podivných symbolů a chapadlovitých monster, mezi nimiž nebude chybět ani sám Cthulhu. Při své honbě za odpověďmi Andrew narazí na záhadného muže, který mu nabídne pomoc při hledání ztracené dcery. Jenže nemá ani tušení, k jakým nadpozemským hrůzám jejich dohoda povede.

Dragonis, jenž je kreativním ředitelem, scénáristou a designérem v jedné osobě, slibuje autentickou lovecraftovskou atmosféru, jenž má doslova pulzovat kosmickým hororem plným děsivých bytostí a netušených dimenzí. Chladnou a nehostinnou auru herního prostředí dotváří syté odstíny modré a černé spolu s ambientní hudbou Thanose Zampoukase podtrhující všudypřítomný strach z neznáma.

The Shore poběží na Unreal Engine a nabídne příběhovou first-person adventuru s částečně otevřeným světem. Vedle zmiňovaného ostrova hráči navštívíme ještě jednu hlavní lokaci, kterou je entropická Prázdnota obývaná tajemnými božstvy. Otevřené úrovně se tak budou střídat s klaustrofobickým prostředím. Na obou místech budou hráči řešit zapeklité hádanky a bojovat s prastarými bytostmi i svou vlastní příčetností.

Hra má za sebou úspěšnou crowdfundingovou kampaň, během níž autoři vybrali potřebné finance na dokončení příběhu a animace. Datum vydání je naplánovaný na 19. února, kdy The Shore vyjde na herní platformě Steam. Do té doby si můžete vyzkoušet demo, které je dostupné pod tímto odkazem. Trailer najdete dole.