Nosferatu se v první upoutávce vrací do Vánoční říše


Tajemný přízrak Charles Manx je zpět. Jeho černý Rolls-Royce Wraith s poznávací značkou NOS4A2 bude v červnu zase brázdit silnice a unášet děti do hrůzostrašné říše.

Stanice AMC vypustila první upoutávku druhé řady seriálového NOSFERATU (NOS4A2), natočeného podle knižního bestselleru Joe Hilla Vánoční říše. Ta se bude odehrávat osm let po událostech předešlé sezóny, kdy se Manx vyrovnává se svou smrtelností a plánuje pomstu Viky McQueenové. Jediné dívce, které se podařilo z jeho spárů uprchnout a postavit se mu v dospělosti. Manx si proto na cestu do pekla vybral nového spolujezdce – Vikyina osmiletého syna Waynea. Začíná tak divoký souboj o Wayneovu duši, při kterém budou muset oba soupeři čelit chybám z minulosti.

Za seriálem stojí showrunnerka Jami O’Brien, která má na svém kontě mimo jiné parádní western Hell on Wheels, a o produkci se postaral sám Joe Hill. Z první řady byl nadšený i Hillův otec, Stephen King. Roli nesmrtelného přízraku živícího se dušemi malých dětí ztvárnil Zachary Quinto (American Horror Story) a jeho protivnici s nadpřirozenými schopnostmi si zahrála Ashleigh Cummings (Hounds of Love).

Nosferatu se vrací na obrazovky AMC už 1. června a na AMC Czech by se měl objevit jen krátce poté.