Mike Flanagan pro Netflix chystá seriálový Půlnoční klub


Pamatujete Stopy hrůzy? Krátké strašidelné příběhy, které jsme po nocích hltali pod peřinou? Tahle knižní řada českým čtenářům v 90. letech představila přední autory dobových young adult hororů včetně Roberta L. Stinea, Kathryn Lance nebo Christophera Pikea. A právě podle Pikeovy hrůzostrašné novely Půlnoční klub chystá Netflix nový hororový seriál.

Televizní MIDNIGHT CLUB napíše režisér famózní adaptace Domu na kopci Mike Flanagan společně se scénáristkou fantasy seriálu Bylo, nebylo Leah Fong. Flanagan včera na svém Twitteru uvedl, že nad adaptováním Půlnočního klubu uvažuje už od mládí a tahle příležitost je jeho splněným snem. „Je pro mě ctí představit svět Christophera Pikea nové generaci mladých hororových fanoušků,“ napsal. Podle magazínu Variety, který se zprávou přišel jako první, seriál zahrne i několik dalších Pikeových příběhů.

Flanagan je každopádně v posledních letech na Netflixu jako doma. Spolu s manželkou Kate Siegel pro streamovací službu natočil mrazivý thriller Hush (2016), následně zadaptoval Kingův román Geraldova hra (2017), momentálně dokončuje pokračování série The Haunting (2018), tentokrtá podle knihy Henryho Jamese Utažení šroubu, a chystá další hororový seriál z prostředí izolované komunity Midnight Mass.

Novela Půlnoční klub byla poprvé vydána v roce 1994. Odehrává se v Rotterdamském domově, což je místo, kam teenageři s nevyléčitelnými chorobami odcházeli zemřít. Kdo se přihlásil k pobytu, už se nikdy neodhlásil. Právě v tomto hospici žije parta pěti chlapců a dívek, kteří se každou noc schází a vyprávějí si různé příběhy. Společně uzavřou dohodu, že kdo zemře jako první, spojí se s ostatními ze záhrobí. Tím začíná jejich nový příběh. Ten nejděsivější.