Mike Flanagan napíše adaptaci Kingovky Revival


Vincent Chong - concept art pro nerealizovanou adaptaci Revivalu od Joshe Boona

Režisér a scénárista Mike Flanagan se pomalu stává dvorním adaptátorem Stephena Kinga. Po netflixovské Geraldově hře a loňském Doktoru Spánkovi chystá pro Warner Bros. adaptaci románu REVIVAL.

Původně měl projekt realizovat Josh Boone (Noví mutanti) pro studio Universal Pictures, ale kvůli jeho pracovní vytíženosti se seriálovou adaptací post-apokalyptické Kingovky Svědectví nakonec práva získali Warneři. Scénář k jejich filmové verzi napíše Mike Flanagan a společně s Trevorem Macym (Doktor Spánek) ji bude i produkovat. Zároveň je jeden ze žhavých kandidátů na post režiséra.

Flanagan s Macym momentálně připravují ještě televizní adaptaci hororové novely Půlnoční klub pro Netflix.

Kingův Revival je poctou jeho oblíbeným autorům. Vzdává v něm hold klasikům jako je Arthur Machen, Mary Shelley, Ray Bradbury nebo H.P. Lovecraft a kombinuje motivy jejich děl v uhrančivý celek. Román sleduje mladého chlapce a maloměstského pátera, které svede dohromady fascinace elektřinou. Když se po letech znovu potkávají, z hocha je drogově závislý kytarista a z kněze šílený iluzionista, co proklel Boha. Společně otevřou Pandořinu skříňku a nakouknou, jaké hrůzy se ukrývají uvnitř.