Netflix zve na výlet do prokletého italského městečka CURON

Atmosférická spaghetti žánrovka vábí prvním trailerem

Uvnitř každého z nás žijí dva vlci. Ten první je klidný a laskavý. Druhý je naopak temný, divoký a krutý. Spolu svádějí nelítostný souboj o naši duši.

Plánovaného pokračování mrazivého čarodějnického seriálu Marianne (2019) se bohužel nedočkáme, naštěstí Netflix má v záloze další mrazivou žánrovku z Evropy. Tentokrát nás vezme do prokletého městečka s novou italskou sérií CURON.

Sedmnáct let po tragické události se matka s dvěma dospívajícími dětmi vrací do rodného města. Krátce po svém příjezdu ale zmizí za záhadných okolností. Při pátrání po matce oba sourozenci odhalují tajemnou rodinnou historii i děsivou kletbu, která visí nad celým městem. Kdykoliv se rozezní starý zvon v zaplavené kostelní věži, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat.

Premisa sice v mnohém připomíná zmiňovanou Marianne, zato první upoutávka láká na atmosférickou podívanou odehrávající se v působivých lokacích opředených temnými legendami. Ze všeho nejvíc nám ale dělá radost, že spaghetti horor pomalu chytá druhý dech. Vedle finišujícího Dark se tak máme rozhodně na co těšit.

Curon premiéruje na Netflixu už 10. června.