Lovecraft Country představuje lidské i nelidské stvůry v nové upoutávce


Příběhy jsou jako živé bytosti. Hrdina v nich cestuje do cizích světů, aby bojoval s neporazitelnými silami. V jednom takovém příběhu se octnou i hrdinové ambiciózního projektu LOVECRAFT COUNTRY, který v nové upoutávce láká na nerovný boj s rasismem a monstry jako vytrženými ze stránek H. P. Lovecrafta.

Showrunnerka Misha Green (Hrdinové) spojila síly s producenty Jordanem Peelem a J.J. Abramsem, aby pro HBO připravili hororový seriál podle románu Matta Ruffa Lovecraftova země. Jejich adaptace sleduje mladého Afroameričana Atticuse Freemana, veterána války v Koreji, který se vydává do Nové Anglie. Spolu se strýcem a kamarádkou z dětství tam pátrá po zmizelém otci a záhadném dědictví ukrytém kdesi v mytickém Lovecraft Country.

Druhý teaser výrazně posiluje hororovou linku a vedle letmého odhalení několika nestvůr mrazivě líčí i reálné hrůzy rasismu z dob zákonů o rasové segregaci. Minimálně ve funkčním spojení nadpřirozena s historickým kontextem tak seriál nezůstane své předloze nic dlužný.

Premiéry se Lovecraft Country dočká v průběhu srpna na HBO.