Dvojka Vlaku do Pusanu bude pořádná divočina!

Tentokrát to bude válka

Pokračování jihokorejského zombie hitu vymění klaustrofobický nervák za divokou akční řež. PENINSULA se představuje v plnohodnotné upoutávce, která slibuje hotové hordy agresivních zombies.

Čtyři roky po událostech prvního filmu se bývalý voják Jung-seok vrací na zamořený korejský poloostrov jako velitel tajné mise, aby získal záhadný obsah zapomenutého náklaďáku. Nakažená oblast, kde proběhlo nesčetné množství pokusů o zastavení viru, se ale zatím proměnila v pekelné ruiny, kde jsou živí stejně nebezpeční jako ti mrtví.

Zdá se, že Peninsula bude pro Vlak do Pusanu tím samým, co Cameronova dvojka pro Vetřelce. Tentokrát půjde o válku. Všechno je větší, rozmáchlejší a zběsilejší. Režisér Sang-ho Yeon posouvá laťku a místo komorní jízdy zamořeným vlakem servíruje naddimenzovanou akci ze zdevastované jihokorejské metropole. Nešetří divokými honičkami, ulice doslova zaplavuje stovkami zombií a své hrdiny nutí zápasit v post-apokalyptických arénách. Takhle nějak by vypadal další spin-off Rychle a zběsile, kdyby ho režíroval George A. Romero.

Stejně jako první film, i tenhle brutální úprk před apokalypsou byl vybrán do soutěže na filmovém festivalu v Cannes. Ten se sice z důvodu pandemie nekonal, do francouzských kin by Peninsula přesto měla dorazit v rámci srpnové festivalové přehlídky. Jihokorejská premiéra je naplánována na červenec.

Tady je nový trailer.