Zaklínač míří na mobily s rozšířenou realitou

Zaklínač ve světě Pokémon Go

Dávno předtím, než přišel Geralt z Rivie, se po kontinentu volně potulovala monstra. A zlikvidovat je bude jenom na vás. Vývojářské studio Spokko, které je členem společnosti CD Projekt, chystá novou hru ze světa Zaklínače, THE WITCHER: MONSTER SLAYER. Dostupná bude jak na Android, tak iOs.

Mobilní hra bude AR (Augmented Reality) titulem, něco jako Pokémon Go nebo The Walking Dead: Our World. Jinými slovy půjde o RPG s rozšířenou realitou založenou na poloze, která hráčům umožňuje prozkoumávat svět okolo sebe, zatímco bojují s hordami krvežíznivých příšer. Při stopování a soubojích pak ve svůj prospěch můžou využívat různou denní dobu nebo aktuální počasí.

Tvůrci slibují grafiku na úrovní konzolí a svět plný starých i nových monster. Stejně jako v předešlých hrách, i tady bude pro boj s nimi klíčová příprava. Hráči tak budou muset vařit lektvary, oleje nebo připravovat bomby. The Witcher: Monster Slayer nabídne celou řadu úkolů inspirovanou původní herní sérií. Nebudeme tak ochuzeni ani o příběhovou linku.

Hra by měla vyjít ještě letos a bude dostupná zdarma. Dole se můžete podívat na první trailery.