Vítejte v Záhadném sídle Bly. Druhý Haunting je konečně na Netflixu!


Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není s námi. Očekávaná druhá kapitola duchařské antologie THE HAUNTING konečně dorazila na Netflix. ZÁHADNÉ SÍDLO BLY odhaluje svoje děsivé tajemství v seriálové adaptaci strašidelných příběhů Henryho Jamese.

Zasazená do Anglie 80. let, nová řada seriálu nás vezme na starobylé panství, kam přijíždí mladá guvernantka z Ameriky, aby se starala o osiřelé sourozence. Čím víc času ale tráví v titulním sídle, tím silněji je přesvědčena, že jsou oba její svěřenci v úzkém spojení se záhrobím. A pokud je před přízraky zesnulých nedokáže uchránit, mohlo by dojít k nevýslovné tragédii.

Druhý Haunting vychází z literární klasiky Utažení šroubu (1898) a dalších tematicky provázaných povídek amerického spisovatele Henryho Jamese, které se protnou v jedné děsuplné rezidenci. Tak jako předešlý Dům na kopci, i druhá série nabídne moderní gotický horor kombinující hutnou atmosféru s propracovanou psychologií svých postav.

Podle prvních recenzí se režisérovi Mikeu Flanaganovi a jeho týmu podařilo vytvořit další brilantně odvyprávěnou duchařinu s mrazivou aurou plnou zármutku a bolesti. Záhadné sídlo Bly své dílčí linie sice rozplétá o něco pomaleji než předešlá série, jakmile do sebe ale všechno začne zapadat, dočkáme se stejně silného naplnění jako v případě Domu na kopci.

Všech deset dílů druhé řady The Haunting je ode dneška dostupných online na Netflixu. Ještě že je před námi ten víkend.