Lily James pronásleduje zesnulá REBEKA v mysteriózním dramatu podle Daphne du Maurier

Vítejte v Manderley, sídle plném skrytých pokojů a všudypřítomného stínu jeho zesnulé paní

Nejslavnější román britské spisovatelky Daphne du Maurier dorazil na Netlix s novou adaptací. Ponurý gotický příběh mrtvé a živé paní de Winterové před osmdesáti lety poprvé zfilmoval Alfred Hitchcock jako svou hollywoodskou prvotinu, za níž si odnesl Oscara pro nejlepší film. Od té doby se Rebecca dočkala desítek dalších přepisů pro filmová plátna, televizní obrazovky a divadelní jeviště. O ten nejnovější se pak pokusil kultovní anglický režisér Ben Wheatley (Seznam smrti, Pole v Anglii) se zvučně obsazenou adaptací REBEKA.

Mladá a naivní dívka se bláznivě zamiluje do bohatého vdovce Maxima de Wintera. Krátce po svatbě se nastěhují do jeho rodinného sídla. Na novomanžele ale brzy dopadne zesnulé Rebeky. Jakoby předešlá paní de Winterová byla v domě přítomná i po své smrti.

Wheatly v nedávném rozhovoru poznamenal, že jeho film rozhodně není remakem Hitchcockovy klasiky, ale zcela novým pohledem na původní látku. Podle prvních recenzí se nová adaptace upouští od klasických gotických prvků a soustřeďuje se primárně na psychická muka mladé hrdinky a tajemství obestírající zesnulou Rebeku. Scénář k snímku napsala Jane Goldman (Žena v černém, Kick-Ass). V hlavní roli uvidíme Lily James (Pýcha, předsudek a zombie), Armieho Hammera (Rány), Kristin Scott Thomas (Anglický pacient), Ann Dowd (Pozůstalí, Příběh služebnice) a Bena Cromptona (Hra o trůny).

Mysteriózní drama Rebeka můžete ode dneška streamovat online na Netflixu.