PARANORMAL: Skeptický profesor bojuje s nadpřirozenem v egyptské duchařině


Cynický hematolog se musí postavit nadpřirozeným silám, aby zachránil svoje nejbližší. Na Netflixu právě vychází egyptský duchařský seriál PARANORMAL, natočený podle uznávané arabské knižní série.

Doktor Refaat Ismail nikdy nevěřil v nadpřirozeno a za vším hledal vědu. Dokud nezažil sérii nevysvětlitelných událostí a okolnosti ho nepřiměli, aby se stal nepostradatelným účastníkem vyšetřování paranormálních jevů.

Zasazená do 60. let minulého století, seriálová novinka Paranormal je historicky prvním seriálem z Egypta, který streamovací gigant uvedl. Předlohou se mu stala hororová série Ma Waraa Al Tabiaa populárního egyptského spisovatele a lékaře Ahmeda Khaleda Tawfika. Tohoto kritiky oslavovaného díla se prodalo více než 15 miliónů výtisků. Jeho tvůrce je považován za jednoho z nejvlivnějších arabských spisovatelů. Za svůj život napsal přes 200 knih a byl vůbec prvním moderním autorem, který v arabsky mluvících zemích začal psát hororovou a vědeckofantastickou literaturu.

Televizní adaptaci Tawfikova díla napsal a natočil oceňovaný režisér, scénárista a blogger Amr Salama. Oblíbeného sarkastického vyšetřovatele v seriálu ztvárnil Ahmed Amin. Po jeho boku si zahráli Razane Jammal, Samma Ibrahim, Reem Abd El Kader, Aya Samaha a Rushdi Al Shami.

Kompletní šestidílná série je od dnešního dne dostupná na Netflixu. Podle traileru se můžeme těšit na atmosférickou podívanou s neotřelým pohledem na nadpřirozeno.