ANATOMIE STRACHU: První český true horror podcast

Intimní mikrohorory ve zvuku

Ponořte se do hlubin lidských strachů s audio sérií ANATOMIE STRACHU. Nový projekt oceňované podcastové platformy Audionaut na českou scénu přináší žánr true horror a umožňuje posluchačům zažít různé druhy děsů. Kompletní cyklus intimních mikrohoroů vychází už dnes na Audiotéce.

Čeho se bojíš? Tuhle zdánlivě jednoduchou otázku si pokládá každá epizoda dokumentárně hororového audio seriálu. Odpovědí mu je pětice skutečných příběhů, které odhalují, jak komplikovaný a nejednoznačný strach může být. Jednotlivé díly sledují konkrétní setkání se strachem a detailně popisují odlišné podoby hrůzy. Celý cyklus tak představuje hloubkovou sondu jedné emoce a usiluje o utvořené určité mapy strachů. Od těch důvěrně známých až po ty méně obvyklé. A díky podrobné rekonstrukci i důmyslnému sound designu si je posluchači můžou prožít na vlastní kůži.

Pětidílnou minisérii vytvořili audio dokumentaristé Brit Jensen (Matematika zločinu) a Jiří Slavičínský (V mongolské stepi uprostřed léta) společně s hudebním designérem Martinem Ožvoldem (Matematika zločinu). Podcastový seriál vznikl v produkci Audionautu, který svou činnost odstartoval letos v dubnu úspěšnou krimi sérií Pohřešovaná.

Anatomie strachu byla poprvé uvedena na festivalech Elbe Dock a Marienbad Film Festival. Sugestivní série plná reálné hrůzy vychází 1. prosince na Audiotéce. Všech pět dílů je uvedeno najednou, aby si je posluchači mohli vychutnat na jeden zátah při komplexním mrazivém audio zážitku.