Mlčení jehňátek bude pokračovat v seriálu CLARICE


Mlčení je u konce. Rok po dopadení Buffalo Billa se mladičká agentka Clarice Starlingová vrací zpět do akce v seriálu, který hodlá vyplnit mezeru mezi Mlčením jehňátek a Hannibalem. Stanice CBS představuje ambiciózní novinku CLARICE v první upoutáce.

Zasazený do roku 1993, seriál bude sledovat brilantní, ale zároveň křehkou agentku, jak se snaží prosadit v FBI. Stále pronásledovaná děsivým setkáním s psychopatickým zabijákem stahujícím svoje oběti z kůže, mladičká Clarice se postupně pouští do pátrání po sériových vrazích a sexuálních predátorech.

Podobně jako televizní Hannibal, se i seriálová Clarice pouští do minulosti postav z románů Thomase Harrise a zaměřuje se na tu část mytologie, která ve velké míře zůstává neodhalena. Desetidílnou sérii napsal producent Alex Kurtzman (Alias, Hranice nemožného) spolu s showrunnerkou Elizabeth Klaviter (Chirurgové, Doktoři) a scénáristkou Jenny Lumet (Star Trek: Discovery). Titulní agentku si zahraje Rebecca Breeds. V dalších rolích se objeví Michael Cudlitz, Nick Sandow, Marnee Carpenter nebo Erica Anderson.

Teaser naznačuje, že se Clarice do značné míry bude odehrávat ve stínu událostí z Mlčení jehňátek. Několikrát se v něm mihne lišaj smrtihlav a v jeho závěru se dokonce objeví sám Buffalo Bill. Mimo to se má vrátit i jeho jediná přeživší oběť, Catherine Martinová. První upoutávka sice nevypadá vůbec zle, pořád se ale nemůžeme zbavit dojmu, že jde o zcela zbytečný seriál. Jestli je návrat ikonické agentky opravdu nezbytný, proč to nemůže být se čtvrtou řadou Hannibala?

Premiéra pilotní epizody je naplánována na 11. února 2021.