CLARICE: Agentka Starlingová zachraňuje jehňátka v atmosférické upoutávce


Nemohla je zachránit. Nikdy se o to ale nepřestala pokoušet. Seriálový návrat Clarice Starlingové se krátce před premiérou připomíná s atmosférickou upoutávkou. Ta dává nahlédnout do dětství titulní hrdinky a dramatizuje ikonický moment z Mlčení jehňátek, který mu vtiskl jeho název. Všudypřítomný lišaj smrtihlav pak upomíná na to, že pro podstatnou část příběhu budou klíčové události oscarového snímku Jonathana Demmeho. Trailer v jednu chvíli dokonce odkáže na klasický plakát zmíněného filmu a dává tak na srozuměnou, že mlčení je u konce.

Zasazený do roku 1993, seriál CLARICE bude sledovat brilantní, ale zároveň křehkou agentku, jak se snaží prosadit v FBI. Stále pronásledovaná děsivým setkáním s psychopatickým zabijákem Buffalo Billem, mladičká Clarice Starlingová se postupně pouští do pátrání po sériových vrazích a sexuálních predátorech.

Desetidílnou sérii napsal producent Alex Kurtzman společně s showrunnerkou Elizabeth Klaviter. Podobně jako televizní Hannibal se i jejich seriál pouští do minulosti postav z románů Thomase Harrise a zaměřuje na tu část mytologie, která ve velké míře zůstává neodhalena. Titulní agentku si zahraje Rebecca Breeds. V dalších rolích se představí Michael Cudlitz, Nick Sandow, Marnee Carpenter nebo Erica Anderson.

Premiéra pilotní epizody ambiciózního projektu, který hodlá vyplnit mezeru mezi filmy Mlčení jehňátek a Hannibal, je naplánována na 11. února. Clarice vysílá televizní stanice CBS a streamovací služba CBS All Access.