NA CO KOUKAT O VÁNOČNÍM VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Ani o Vánocích s žánrovkami nepřijdeme zkrátka. Kdybyste snad měli těch svátečních tipů málo, HBO GO s Netflixem nabízí další povedenou čtveřici žánrových titulů, které můžete prokládat s pohádkami. Nechybí velkolepé odhalování děsivých záhad Měsíce, stylizovaná monster romantika, nadpřirozená kriminálka ani mrazivý příběh o prodaném novorozeněti. Takže na co koukat o svátečním víkendu?

MOŘE KLIDU (2021)

Vědkyně se vydává na nebezpečnou čtyřiadvacetihodinovou misi, jejímž cílem je získat záhadné vzorky z opuštěné vesmírné stanice u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. Streamovací gigant v posledních měsících chrlí jeden jihokorejský hit za druhým a další zásah do černého si hodlá připsat i během vánočních svátků. Po Hře na oliheň a Peklu přichází osmidílné mysteriózní sci-fi z blízké budoucnosti Moře klidu. Podle působivých upoutávek to vypadá, že bychom se mohli dočkat atmosférické podívané, která strčí oba zmiňované tituly do kapsy. Nejtemnější tajemství Měsíce odhalíte online na Netflixu.

TVÁŘ VODY (2017)

Němá uklizečka, která v roce 1962 pracuje v nejpřísněji střežené americké vládní laboratoři, se spřátelí s obojživelným monstrem drženým v zajetí. Společně se svými přáteli se žena rozhodne tvora osvobodit. V roce 2017 si mexický hračička Guillermo del Toro splnil sen a natočil osobní verzi Netvora z Černé laguny. Výsledkem je okouzlující hollywoodská retro žánrovka vzdávající hold klasickým americkým brakům 40. a 50. let. Tuhle oscarovou monster romanci si nově můžete pustit online na HBO GO.

MIMINKO (2020)

Mladá narkomanka se nedokáže postarat o svého novorozeného synka a prodá ho podivné ženě, která obchoduje s dětmi. Unáhleného rozhodnutí však brzo zalituje. Aby chlapce získala zpátky, musí překonat své slabosti a čelit těm nejhlubším strachům. Na to, co ji čeká, ale není ani zdaleka připravená. Oceňovaný festivalový snímek nezávislého španělského filmaře Juanma Bajo Ulloa určitě není pro každého. Nejenom, že od první minuty rozehrává krajně znepokojivý příběh, u kterého budou zejména rodiče jak na trní, ke všemu ve filmu nezazní jediné slovo. Pokud na tahle poměrně odvážná tvůrčí rozhodnutí přistoupíte a dáte Miminku šanci, čeká vás audiovizuálně uhrančivý zážitek s podmanivou aurou, jaký se hned tak nevidí. Tuhle čistokrevnou ódu na klasickou kinematografii spoléhající výhradně na pohyblivé obrázky najdete online na HBO GO.

VILSEN (2016)

Detektiv a bývalá pastorka společně vyšetřují sérii děsivých vražd v Gotëborgu. Pravda se ale možná vymyká běžnému lidskému chápání, a pokud nedopadnou tajemného pachatele včas, mohlo by se naplnit dávné proroctví o temném osudu lidstva. Méně známá švédská kriminálka, která v sobě pojí policejní procedurálku s nadpřirozeným thrillerem je no nově dostupná online na Netflixu.