Chloë Grace Moretz nahání gremliny ve válečném hororu

Braková pocta pilotkám 2. světové války

Chloë Grace Moretz likviduje příšery v akčním hororu z 2. světové války. Braková hitovka SHADOW IN THE CLOUD, která získala diváckou cenu na filmovém festivalu v Torontu, vychází digitálně na Nový rok.

Letectvo během 2. světové války aktivně využívalo ženy pilotky. Testovaly bombardéry a často dopravovaly letadla z továren na letiště. Někdy dokonce přes nepřátelská území. Jednu takovou pilotku si zahraje právě Moretz, která na palubě bombardéru B-17 převáží tajné dokumenty. Brzy ale zjistí, že japonská letka ohrožující celou misi, není jediným nebezpečím číhajícím vysoko nad zemí. Jejich letoun napadne agresivní gremlin.

Hybridní žánrovku vycházející z dobových pověr natočila novozélandská režisérka Roseanne Liang podle scénáře, který napsala společně s Maxem Landisem, synem režiséra Johna Landise a autora parádní Kroniky. Mužské protějšky Moretz si zahrají Nick Robinson, Taylor John Smith nebo Callan Mulvey.

Premiéra Shadow in the Cloud je naplánována na 1. ledna 2021, kdy bude snímek uveden online na VOD platformách. Dole najdete našlapanou první upoutávku, která láká na naddimenzovanou vzdušnou akci a žravé potvory z válečného folkloru.