ULICE STRACHU: První část letního masakru podle knih R. L. Stinea dostala sólo trailer

Obyvatelé městečka Shadyside čelí nelidskému zlu v první části filmové adaptace kultovních románů ze série Stopy hrůzy

Normální holky nekrvácej černou krev! Netflix láká na První část letní hororové trilogie ULICE STRACHU (v originále Fear Street) se sólovým trailerem, který za doprovodu dobové pecky More Human Than Human od White Zombie sleduje krvavý návrat dávných hrůz do fiktivního městečka Shadyside. Filmový triptych natočený podle kultovních bestsellerů legendárního spisovatele R. L. Stinea představí milovanou mládežnickou sérii v mládeži nepřístupném kabátě a odstartuje svůj vražedný příběh už tento pátek.

Ambiciózní adaptace mapuje pohnutou historii ikonického města, kde se po staletí šíří mocné zlo. Jednotlivé části očekávaného retro hororu se budou nořit hlouběji v čase a postupně odhalovat prapůvodce dávné kletby. První díl nesoucí podtitul 1994 má sloužit jako úvod do Stineova světa a vezme nás do doby, kdy úzkou ohijskou komunitou otřese brutální zločin. Parta místních teenagerů si všimne, že se jeho okolnosti až příliš nápadně podobají děsivým incidentům z minulosti. Pokud záhadě nepřijdou včas na kloub, historie se bude opakovat.

Trilogie vznikla pod taktovkou režisérky Leigh Janiak, která je zároveň podepsaná i pod scénářem. Projekt původně vznikal pro kina, kvůli probíhající pandemii koronaviru se ho ale producenti Peter Chernin a Jenno Topping nakonec rozhodli prodat Netflixu. V hlavních rolích první části se představí David W. Thompson, Kiana Madeira, Ashley Zukerman, Charlene Amoia,Benjamin Flores Jr., Darrell Britt-Gibson nebo Matthew Zuk. Obsazení doplní Maya Hawke, jejíž epizodní role bude nejspíš upomínkou na Drew Barrymore a šokující prolog Vřískotu.

Ulice strachu – 1. část: 1994 vychází na streamovací službě 2. července. Zbylé dva filmy budou uvedeny každý následující týden.