ULICE STRACHU zahajuje čarodějnické procesy s historickým finále vražedného příběhu

Závěrečná kapitola letního masakru vymění stylové retro za historické kulisy

Letní tábor Nightwing přinesl způsob, jak zrušit dávnou kletbu. Místo kýžené záchrany Shadyside se ale jeho hrdinové propadají ještě hlouběji do minulosti. ULICE STRACHU odhaluje původ děsivých hrůz ve finální kapitole, která nás přenese do doby čarodějnických procesů. Krvavá letní trilogie vyvrcholí v roce 1666.

Třetí část mládeži nepřístupné adaptace young adult hororů z pera R. L. Stinea vymění stylové retro za historické kulisy malé koloniální osady. Ta právě zažívá hysterický hon na čarodějnice a obětí rozběsněného davu se stane mladá dívka jménem Sarah Fierová, jež na obyvatele uvrhne strašlivé prokletí přetrvávající po staletí. Pravda o celém procesu ale nemusela být tak černobílá, jak se legendy snaží namluvit.

Filmová trilogie vznikla pod taktovkou režisérky Leigh Janiak, která je zároveň podepsaná i pod scénářem. Projekt byl původně zamýšlený pro velká plátna, kvůli probíhající pandemii se ho ale producenti Peter Chernin a Jenno Topping nakonec rozhodli prodat Netflixu. V hlavních rolích závěrečné části uvidíme všechny tváře předešlých filmů, které ztvární svoje historické protějšky. Mezi navrátilci nebude chybět Kiana Madeira, Gillian Jacobs, Sadie Sink, Julia Rehwald, Benjamin Flores Jr., Olivia Scott Welch, Fred Hechinger, Ashley Zukerman, Matthew Zuk, McCabe Slye ani Emily Rudd. Epizodní postavu hostující za Stranger Things si tentokrát zahraje Randy Havens alias pan Clarke.

Vražedný příběh se uzavře už v pátek 16. července, kdy streamovací gigant uvede poslední kapitolu nazvanou Ulice strachu – 3. část: 1666.