NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Před námi je víkend a s ním i další nálož žánrových premiér na českém streamu. Netflix si připravil překvapivě silnou nabídku a vedle pokračování letního hororového programu servíruje zapomenutou perlu italské produkce, ruské superhrdiny, animované zombíky a kriminální pecku mapující temnou polskou minulost. Pozadu tentokrát nezůstalo ani HBO GO s dvojicí osvědčených titulů.


ULICE STRACHU – 2. ČÁST: 1978 (2021)

Prázdniny jsou tady a letní kratochvíle na táboře Nightwing můžou vypuknout. Jenže dalšího z obyvatel městečka Shadyside posedla nepřekonatelná potřeba zabíjet a radovánky na slunci rychle střídá nemilosrdný boj o život. Vražedný příběh podle legendární knižní ságy Ulice strachu pokračuje. Druhá část s podtitulem 1978 se vrací zpátky v čase, aby odhalila dávné hrůzy v táborovém pokračování slibujícím bujarou oslavu osmdesátkových vyvražďovaček. Sledujte online na Netflixu.


APOKALYPSA KANIBALŮ (1980)

Netflix opět potvrzuje svůj post největšího distributora žánrových titulů na českém trhu. Nejenom, že v posledních měsících přidává osvědčené kouksy od předních mistrů světového hororu, neohrnuje nos ani nad poctivou brakovou zábavou. Nově v jeho online nabídce najdete HD master jednoho ze zapadlých klenotů eurohororu, Apokalypsa kanibalů. Tahle video nasty klasika od kultovního italského režiséra Antonia Margheritiho sleduje trojici veteránů vracejících se po válce zpět do USA. Z Vietnamu si ale přivezou nákazu, která lidi mění v krvelačné kanibaly.


RESIDENT EVIL: INFINITE DARKNESS (2021)

Několik let po děsivých událostech v Raccoon City se Bílý dům stává terčem drtivého virtuálního útoku. Při hledání viníka se Leon S. Kennedy a Claire Redfield zaplétají do děsivého spiknutí. Populární postavy z japonské herní série se vracejí v historicky prvním seriálu ze světa Resident Evil, na jehož vzniku se podíleli samotní vývojáři z Capcomu. Čtyřdílná série vznikla na oslavu 25 let značky a přináší nový příběh rozšiřující dosavadní herní mytologii. Prim tu hraje nejenom parádní animace, ale taky divoká akce plná agresivních zombíků a geneticky upravených monster. Kompletní první řadu najdete na Netflixu.


SKAUTŮV PRŮVODCE ZOMBIE APOKALYPSOU (2015)

Tři skauti a dlouholetí přátelé spojí síly s drsnou servírkou, aby dalo dohromady nejnepravděpodobnější tým hrdinů. Když jejich město zpustoší invaze oživlých mrtvol, je na čase složit toho nejdůležitějšího bobříka ze všech a pomocí skautských dovedností zachránit lidstvo před zkázou. Než se pustil do slasherů s časovou smyčkou, natočil Christopher Landon svižnou nemrtvou komedii, která nešetři trefnými gagy ani výživnými gore efekty. Rozhodně patří k tomu vůbec nejlepšímu, co se za poslední roky na poli zombie filmů urodilo. Sledujte online na HBO GO.


BAŽINA 1997 (2021)

Staletá povodeň vyplaví v grontském lese mrtvolu. Spolu s ní na povrch vypluje korupce, podvody z 90. let a ututlávaná tajemství 2. světové války. Režisér Jan Holoubek se znovu noří do nebezpečné bažiny temné minulosti s druhou řadou polské televizní pecky. Předešlá sezóna nás vysloveně nadchla bezútěšnou atmosférou komunistického Polska a už se nemůžeme dočkat, s čím přijde její nástupce. Bažina 1997 vyplavila všech šest epizod online na Netflixu.


MAJOR GROM: MOROVÝ DOKTOR (2021)

Řádění psychopatického zabijáka v masce morového doktora vyvolá chaos v celém Petrohradě. Zastavit ho může jedině ostřílený, ale dost svérázný detektiv Igor Grom a jeho nezkušený parťák. Rusko představuje svoji vlastní verzi Temného rytíře v nápadité a vizuálně hravé žánrovce, která vznikla podle nadmíru zábavného superhrdinského kraťasu Major Grom. Sledujte online na Netflixu.


AD ASTRA (2019)

Zemi ohrožují energetické výboje z hranic solárního systému, za kterými mohou stát členové ztracené kosmické výpravy. Brad Pitt se vydává na druhou stranu sluneční soustavy, aby tuto expedici vypátral a zabránil zániku naší civilizace. Cestou ale odhaluje tajemství zpochybňující podstatu lidské existence a jejího místa ve vesmíru. Ad Astra je opojný sci-fi epos napříč nekonečnem s dechberoucí podáním Nolanova dvorního kameramana. Od neděle 11. července si ho můžete pustit online na HBO GO.