Na novou Věc možná dohlédne sám John Carpenter!


Studia Universal a Blumhouse momentálně připravují reboot kultovní Věci. A jak se zdá, na celý projekt by mohl dohlédnout sám John Carpenter.

Některé festivaly nezastaví ani covid. Podobně jako nedávný Comic-Con, i populární žánrový festival Fantasia uvádí svůj program online. Virtuální program probíhá od 20. až do 2. září a vedle desítek filmových premiér nabízí už tradičně nabitý doprovodný program, včetně udílení cen Cheval Noir. A prvním recipientem není nikdo jiný, než legendární filmař a hudebník John Carpenter. Předání ceny za celoživotní přínos proběhlo formou hodinového masterclass, při kterém se režisér rozmluvil o své dosavadní kariéře i o tom, co chystá.

Prozradil, že ze všech svých filmů je nejpyšnější právě na Věc. Když potom došla na řeč o spolupráci s producentem Jasonem Blumem, Carpenter zmínil chystaný reboot a přiznal, že by se v budoucnu na projektu sám „možná mohl podílet.“ Jestli však půjde o prequel, pokračování nebo remake jeho kultovního hororu s Kurtem Russellem, na to odmítnul odpovědět.

Nová Věc by měla být adaptací znovuobjeveného rukopisu původní povídky Kdo je tam? od Johna W. Campbella. Originální příběh s názvem Frozen Hell, který byl svého času zkrácen z důvodu publikování textu v magazínu, je o celých pětačtyřicet stran delší a staví souboj polárníků s mimozemským organismem do jiných souvislostí. Adaptace rukopisu by podle prohlášení producenta Alana Donnese měla být kompletně odlišná od svých filmových předchůdců, ale zároveň kombinovat to nejlepší z nich.

Carpenterovo jméno se tak v souvislosti s rebootem objevuje vůbec poprvé. Nikdo z Blumhouse ani Universalu jeho potenciální účast zatím nekomentoval. Nutno ale podotknout, že k odhalení Carpenterovy spolupráce na rebootu Halloweenu došlo dosti podobným způsobem. Jeho zapojení by každopádně celému projektu dodalo zcela nový rozměr. Zejména poté, co se nesnažil ani popírat možnou souvislost se svým vlastním filmem. Když navíc vezmeme v potaz veleúspěšný návrat Michaela Myerse a partnerství s Blumhousem, které si Carpenter opakovaně pochvaluje, jeho účast na další Věci ani eventuální provázání s milovanou klasikou z roku 1982 se rozhodně nejeví až tak nereálně.

Na celé video z virtuálního panelu s Johnem Carpetnerem se můžete podívat dole.