MORTAL KOMBAT: Krvavý trailer slibuje věrnou adaptaci plnou brutální akce

Tentokrát o fatality nouze nebude

Nová éra kombatu začíná. Minimálně toho filmového. Studio Warner Bros. konečně vypustilo první upoutávku eRkové adaptace brutální bojovky MORTAL KOMBAT a jak je vidno, tvůrci tentokrát nezůstali jen u prázdných slibů. Dvou a půl minutový trailer láká na známé postavy, dynamickou akci a hlavně vytoužené fatality!

Někdejší šampion MMA Cole Young nemá ani potuchy, k čemu byl předurčen. Po krku mu jde elitní zabiják jménem Sub-Zero, kterého na něj z neznámého důvodu seslal čaroděj Shang Tsung, vládce Vnějšího světa. Aby podivnému spiknutí přišel na kloub, vyhledá Sonyu Bladeovou, která ho dovede do chrámu Lorda Raidena, boha hromu a ochránce Pozemské říše. Konečně se dozvídá, že byl spolu s dalšími bojovníky vybrán k účasti na krvavém turnaji, kde se rozhodne o osudu našeho světa.

Filmový reboot slavné značky natočil Simon McQuoid jako svůj celovečerní debut. Scénář k němu napsali Greg Russo, který momentálně připravuje filmový restart Resident Evil, a Dave Callaham, autor druhého Zombielandu a Wonder Woman 1984. Snímek vznikl za finanční podpory australské federace a jde o vůbec nejdražší film natočený v Jižní Austrálii. Z pozice producenta na jeho realizaci dohlížel hororový hitmaker James Wan.

Výše zmíněný Cole Young je zbrusu novým hrdinou vytvořeným speciálně pro film. Ztvárnil ho herec a zápasník Lewis Tan, který si pro postavu vymyslel vlastní bojový styl. Ostřílené bojovníky z videoherní série si zahráli Jessica McNamee (Sonya Bladeová), Hiroyuki Sanada (Scorpion), Joe Taslim (Sub-Zero),Tadanobu Asano (Lord Raiden), Josh Lawson (Kano), Mehcad Brooks (Jax), Ludi Lin (Liu Kang) a Chin Han (Shang Tsung).

Česká a slovenská premiéra téhle legendární mlátičky je naplánována na 15. dubna. Snad se do té doby covidová situace trochu uklidní a dojde ke znovuotevření tuzemských kinosálu. V Americe Mortal Kombat vychází simultánně v kinech a na streamovací službě HBO Max.