THE SPINE OF NIGHT: Fantasy krvák vzdává hold legendám animované fantastiky

Kreslený velkofilm slibuje epický návrat rotoskopie a klasických animáků pro dospělé

Zdá se, že půlnoční sekce letošního 28. ročníku festivalu SXSW je žhavější než obvykle. Nadcházející přehlídka za sebou má velký prodej další temné delikatesy. Americká distribuční společnost Yellow Veil Pictures, která se specializuje na osobité žánrové projekty, s výrazným předstihem koupila celosvětová práva na animovaný fantasy krvák THE SPINE OF NIGHT. Ten hodlá oživit klasickou techniku rotoskopie a navázat na někdejší popularitu kreslených filmů pro dospělé.

Ultra brutální příběh meče a magie má sledovat nesourodou skupinu hrdinů pocházejících z různých epoch a kultur. Ti se musí spojit, aby za každou cenu porazili zlovolnou sílu, která uvrhla svět do nekonečného utrpení.

Hororově laděné fantasy vznikalo dlouhých sedm let a bylo vytvořeno komplikovanou metodou ručního překreslování filmových políček ve stylu kultovního animátora Ralpha Bakshiho (Wizards, Pán prstenů, Oheň a led). Snímek napsali a natočili Philip Gelatt a Morgan Galen King. Svůj projekt popisují jako odvážný love letter klasické animaci, která je podřízena bohatému příběhu plnému fantazie. Jejich cílem bylo evokovat formativní styl legendárního fantasy malíře a ilustrátora Franka Frazetty a zároveň filmu vtisknout moderní podobu.

Kreslený velkofilm se navíc může pochlubit působivým obsazením. Svoje hlasy mu propůjčili Richard E. Grant, Lucy Lawless, Patton Oswalt, Betty Gabriel a Joe Manganiello. Vedlejší postavy pak namluvili Abby Savage, Larry Fessenden nebo Rob McClure.

Světová premiéra The Spine of Night proběhne ve druhé polovině března v rámci půlnočního programu festivalu SXSW. Datum uvedení do širší distribuce zatím není známo. Snad se aspoň brzo dočkáme nějakého toho traileru.