Epická první upoutávka rotoskopického fantasy krváku THE SPINE OF NIGHT


Existují věci, o nichž by se lidé nikdy neměli dozvědět. Temná magie ožívá v kresleném fantasy krváku THE SPINE OF NIGHT. První upoutávka slibuje epický návrat rotoskopie a klasických animáků pro dospělé.

Ultra brutální příběh meče a magie se zaměří na nesourodou skupinu hrdinů pocházejících z různých epoch i kultur. Ti budou muset spojit síly, aby porazili mocného černokněžníka, který podlehl zakázanému vědění posvátného květu a propadl temnému pokušení. Jak jeho moc rostla, uvrhl svět do nekonečného utrpení a proměnil poctivé lidy v krvelačné barbary.

Hororově laděné fantasy vznikalo dlouhých sedm let a bylo vytvořeno komplikovanou metodou ručního překreslování filmových políček ve stylu kultovního animátora Ralpha Bakshiho, autora klasik jako Wizards, Pán prstenů nebo Oheň a led. Snímek vznikl podle kresleného kraťasu Exordium (2013) a společně ho napsali i režírovali Philip Gelatt a Morgan Galen King. Svůj projekt popisují jako odvážný love letter klasické animaci, která je podřízena bohatému příběhu plnému fantazie. Jejich cílem bylo evokovat formativní styl legendárního fantasy malíře a ilustrátora Franka Frazetty, ale zároveň filmu vtisknout moderní podobu.

Kreslený velkofilm se navíc může pochlubit opravdu působivým obsazením. Svoje hlasy postavám propůjčili Richard E. Grant, Lucy Lawless, Patton Oswalt, Betty Gabriel a Joe Manganiello. Vedlejší postavy pak namluvili Abby Savage, Larry Fessenden nebo Rob McClure.

Celosvětová premiéra The Spine of Night je naplánována na 18. března, kdy bude snímek uveden na texaském SXSW v rámci festivalových „Půlnočňáků“.