Tim Burton chystá hraný seriál o Wednesday Addamsové

Morbidní dcera Addamsových bude mít vlastní sólovku na Netflixu

Podivínská rodinka odvedle se vrací. Nebo aspoň její nejpopulárnější člen. Režisér Tim Burton totiž pro Netflix připravuje hraný seriál o Wednesday Addamsové.

Osmidílná série nazvaná jednoduše WEDNESDAY bude sledovat morbidní teenagerku během studií na speciální Nevermorské akademii, kde se učí zvládat svoje nově nabité psychické schopnosti. V rámci svých mimoškolních aktivit bude vyšetřovat sérii děsivých vražd terorizujících tamní městečko a zároveň se pokusí přijít na kloub nadpřirozenému údělu, který před pětadvaceti lety postihl její rodiče.

Streamovací gigant celý projekt popisuje jako mysteriózní coming of age detektivku s nadpřirozenými prvky. O scénář se postarají autoři televizních hitů Smallville a Into the Badlands, showrunneři Alfred Gough a Miles Millar. Burton, který se s Wednesday vůbec poprvé pouští do televizních vod, se chopí režie a zároveň seriál zaštítí z pozice producenta.

Wednesday Addamsovou vytvořil americký karikaturista Charles Addams. Poprvé se objevila roku 1938 v sérii kreslených vtipů jako bezejmenný člen fiktivní rodinky Addamsových. Jméno dostala až v roce 1964, kdy byl Addams požádán televizními producenty o vytvoření podrobnější charakteristiky svých hrdinů pro dnes již kultovní sitcom Rodina Addamsova. Tehdy Wednesday hrála debutujíc Lisa Loring. Své největší popularity dosáhla až v 90. letech s filmovou adaptací Addamsova rodina, kde ji ztvárnila v té době začínající Christina Ricci. Právě ta jí vtiskla onu roztomile morbidní osobnost se zlovolnými úmysly a udělala z Wednesday ikonickou postavu.