THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE: Leatherface se vrací ve videoherním masakru!

Ikonická filmová klasika dostane vlastní videohru, která rozšíří jižanskou rodinku kanibalů o nové členy. V roli Kožené tváře se představí hororový titán Kane Hodder!

Texaský masakr v příštích měsících zažije hned dvojí comeback. Nejenom, že se psychopatický Leatherface vrátí jako stárnoucí maniak v přímém pokračování hororového milníku režiséra Tobeho Hoopera, kanibalská rodinka degenerovaných jižanů se ke všemu vytasí s videoherní akcí THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE. Asymetrickou multiplayerovku inspirovanou původním filmem připravují vývojáři ze studia Gun Interactive po vzoru jejich předchozího titulu Friday the 13th: The Game. Ikonického zabijáka z hororové síně slávy i tentokrát ztvární herec a kaskadér Kane Hodder. Venku je první upoutávka a nutno říct, že řeže pilou nostalgie ještě hlouběji, než chystaný sequel z produkce Fedeho Alvareze.

Herní masakr motorovou pilou hodlá navázat na úspěch videoherní online akce Pátek třináctého a nabídne hráčům možnost vžít se do role Kožené tváře a jeho příbuzných nebo nic netušících nešťastníků, jejichž cesty se zkříží s psychopatickou rodinkou kanibalů. Ronnie Hobbs, kreativní ředitel z Gun Interactive, se nechal slyšet, že původní Texaský masakr motorovou pilou patří mezi jeho nejoblíbenější filmové horory a proto si dal s celým týmem obzvlášť záležet na tom, aby vytvořili autentický zážitek, který potěší všechny fanoušky originálu.

Stejně jako ve filmu, i pro hru bude základem rodina. „Kuchař, Stopař i Leatherface, všichni mají svoje specifické role. Jeden bez druhého by jako rodina nemohli existovat a ani pracovat tak efektivně. Aby hra fungovala, věděli jsme, že rodinná dynamika musí být naší nejvyšší prioritou. Základem herního prožitku by měla být jejich interakce. To, jak spolupracují a jak všichni mají specifické silné a slabé stránky,“ dává Hobbs.

Sám si ale uvědomoval, že ať už je ústřední trojice zabijáků sebezajímavější, aby se hráči do jejich světa rádi vraceli, potřeboval víc postav. Jeho problém ale vyřešil Kim Henkel, spoluautor původního snímku. „Kim měl spoustu nápadů na další postavy, které se nikdy nedostaly do originálního filmu z roku 1974. Dovolil nám je použít a rozšířit tak naši řeznickou famílii o další členy. Na každém z těchto charakterů jsme pracovali víc než rok a musím říct, že jsme na ně s celým týmem patřičně hrdí,“ uzavřel Hobbs.

Tajně doufám, že tvůrci do hry alespoň v nějakém bonusovém obsahu začlení i Chop Topa z druhého dílu. Ten je pozdější a mnohem zvrácenější verzí Stopaře a ve filmu si ho zahrál legendární Bill Moseley. Každopádně předobrazem pro nejslavnější figuru celé franšízy, pověstného Leatherface, se stal muž, jenž na filmovém plátně zmasakroval nejvíc lidí v historii kinematografie. Hororvý titán Kane Hodder v minulosti ztvárnil takové ikony, jako jsou Jason Voorhees, Victor Crowley, Aligátor nebo třeba ruka Freddyho Kruegera, a s Koženou tváří si do svého portfolia připíše dalšího kultovního padoucha.

Videoherní The Texas Chian Saw Massacre bude dostupný na PC a všech herních konzolách. Datum vydání zatím není známý, chystaný titul ale můžete sledovat přímo na oficiálních stránkách, kde se dozvíte spoustu dalších podrobností, včetně toho, jak vznikala hudba nebo herní sound design.