ARMÁDA MRTVÝCH: Epický zombie heist od Zacka Snydera dorazí na Netflix už v květnu


Režisér Zack Snyder je na streamovacích službách pomalu jako doma. Nejenom, že v březnu na HBO Max uvede kolosální sestřih superhrdinské týmovky Liga spravedlnosti, zároveň pro Netflix připravuje epickou zombie heist řež ARMÁDA MRTVÝCH. Snyderův velký návrat k žánru, který před sedmnácti lety nastartoval jeho hvězdnou kariéru, uvede streamovací gigant letos v květnu.

Snímek nás vezme do zdevastovaného Las Vegas, kde propukla nezvladatelné epidemie zombie viru. Aby se nákaza nešířila za hranice města, uchýlila se vláda k razantním krokům. Udělala z města karanténní zónu a kompletně ho izolovat vysokou zdí z přepravních kontejnerů. Šest let poté se jeden z majitelů tamních kasin rozhodne najmout bandu žoldáků, aby mu přivezli peníze, které během evakuace zůstaly v sejfu.

Armáda mrtvých vychází z nerealizovaného scénáře podle Snyderova námětu, který od roku 2007 chytá ve studiích Warner Bros. akorát prach. Teprve před dvěma lety se ho Snyder rozhodl přepsat a na pomoc si přivzal scénáristu třetího Johna Wicka, Shaye Hattena. O projekt se přihlásil Netflix a uvolnil na jeho realizaci celkem 90 miliónů dolarů. V hlavních rolích zombie akce se objeví Dave Bautista, Matthias Schweighöfer, Hiroyuki Sanada, Nora Arnezeder, Ella Purnell, Garret Dillahunt, Theo Rossi, Ana de la Reguera nebo Michael Cassidy.

Netflixu se každopádně látka zalíbila natolik, že objednal hned dvě další (před)pokračování. Prvním z nich bude dosud nepojmenovaný filmový prequel, který se zaměří na jednoho ze žoldáků v době před nájezdem na zombie metropoli. Scénář k němu napsal Shay Hatten a za kameru usedl představitel hlavní role, výše zmíněný Matthias Schweighöfer. Následně se dočkáme animované série Army of the Dead: Lost Vegas. Ta bude naopak sledovat úplný počátek lasvegaské epidemie z pohledu postavy Davea Bautisty. O scénář se opět postaral Hatten a celý projekt realizoval matador animované akce, showrunner Jay Oliva. Dvě epizody seriálu režíroval sám Snyder.

Premiéra Armády mrtvých je naplánována na 21. května. První trailer by měl vyjít už tento čtvrtek.